We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Over ons

1
Op het Zuider Gymnasium mag je zijn wie je bent

Ontdek je mogelijkheden en verleg je grenzen!

De school voor getalenteerde leerlingen

Het Zuider Gymnasium is het enige zelfstandige gymnasium in Rotterdam-Zuid. Daarom zijn we ook aangesloten bij de Stichting Het Zelfstandig Gymnasium

Wij zijn er speciaal voor de (aller)slimste leerlingen en dagen hen uit op de manier die bij hen past. Leerlingen kunnen bij ons hun eigen unieke leerroute volgen en worden daarbij intensief begeleid. Zo bieden we vakoverstijgende projecten aan, bijvoorbeeld het ruimtevaartproject en verrijkingsmodules op het gebied van filosofie, psychologie en toneel. Leerlingen kunnen extra vakken kiezen of vakken op universitair niveau volgen. Eindexamen doen kan bij ons voor een of meerdere vakken al in de vierde of vijfde klas.

Om de wereld buiten school te leren kennen, bezoeken wij theaters en musea en maken we reizen naar bijvoorbeeld Lille, Berlijn en Rome. Ook hebben wij uitwisselingsprojecten met buitenlandse scholen. Leerlingen kunnen verder deelnemen aan het Cambridge-programma waarbij zij de Engelse taal op hoog niveau leren beheersen. De examens hiervoor worden vervaardigd door Cambridge English, één van 's werelds meest toonaangevende exameninstituten. Behaalde certificaten worden internationaal erkend door onderwijsinstellingen en werkgevers. Ook voor Duits, Frans en Spaans is het mogelijk om dit soort certificaten te halen.