Succesvolle eerste scholenmarkt voor havo en vwo op Zuid

In het Maasgebouw van de Kuip vond op maandagavond 27 januari de eerste editie van de scholenmarkt op Zuid plaats voor havo/vwo-leerlingen. Het was boven verwachting druk met belangstellenden.

Het Zuider Gymnasium heeft samen met andere havo/vwo-scholen uit Rotterdam-Zuid het voortouw voor deze nieuwe scholenmarkt genomen om zo samen te laten zien dat leerlingen met een havo/vwo-advies genoeg te kiezen hebben en echt niet de Maas hoeven over te steken voor goed middelbaar onderwijs. Naast het Zuider Gymnasium presenteerden ook het Avicenna College, CBSplus, de Haven Havo, het Montfort College en OSG Hugo de Groot zich aan de bezoekers. Ook de Erasmus Universiteit, de Hogeschool Rotterdam en het NPRZ (Nationaal Programma Rotterdam Zuid) waren aanwezig en gaven voorlichting. Bezoekers konden bovendien deelnemen aan een rondleiding in De Kuip. Het was een drukbezochte en dus succesvolle avond die volgend jaar zeker een vervolg zal krijgen!