Succes bij de Lego League

Het Zuider Gymnasium doet al jaren succesvol mee aan de First Lego League en ook bij de editie van 2019 hebben onze twee teams afgelopen vrijdag mooie prijzen in de wacht gesleept.

Vrijdag 22 november waren de eerste leerlingen al om 6.45u(!) op school om nog het laatste programma op hun legorobot te programmeren en om 8.00u vertrokken de twee teams met leerlingen uit klas 1 en 2 per bus naar de RDM Campus op de Heijplaat. Daar volgde een bomvol programma met natuurlijk de robotwedstrijden, maar ook presentaties aan de jury over de projecten, een groepsopdracht, het maken van een poster voor de jury over de samenwerking in het team en uitleg aan de jury over het programmeren van de robots.

Het team met eersteklassers, de Green Teens, had een project over de school van de toekomst en het team van de tweedeklassers, de City Girls, over speeltuinen in Rotterdam, waaronder een educatieve speeltuin.

Aan het einde van de dag was voor iedereen de prijsuitreiking natuurlijk het spannendste moment. Na veel spanning was daar de eerste beker voor de Green Teens, zij waren de winnaars van de groepsopdracht. De jury vertelde dat het team deze opdracht in een recordtijd had uitgevoerd! De tweede beker van de middag was voor de City Girls. Dit team kreeg de eerste prijs voor de presentatie over hun project.

Onze leerlingen reikten zelf trouwens ook nog een prijs uit, want na afloop gaven zij als teken van hun waardering de chocoladeletters T, O, P aan hun twee coaches (onze docent Rob van den Brink en Besma, leerling uit klas 4)!