We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Sponsorloop klas 1

Op vrijdag 18 oktober vindt onze jaarlijkse sponsorloop voor klas 1 plaats en het goede doel is dit keer het project in Sierra Leone van onze eigen docent Roy Westerkamp. Hij vertelt hier zelf meer over:

Begin juli ben ik samen met een van mijn (pleeg)kinderen voor een week naar Sierra Leone geweest om identiteitspapieren te regelen. Sierra Leone is een land dat kampt met grote problemen, zoals armoede, geweld, ziektes, tienerzwangerschappen, etc. 

Naast de vele uren die wij doorbrachten op het immigratiekantoor en op diverse ministeries, hebben wij ook een bezoek gebracht aan de kleine (ca. acht huisjes) nederzetting Kakande, diep in de jungle rond de hoofdstad Freetown. De verschrikkelijke, recente Ebola-uitbraak heeft hier twintig jonge kinderen tot wees gemaakt; acht van hen hebben nog een oma of tante die voor hen zorgt, maar twaalf kindertjes (acht meisjes en vier jongens in de leeftijd van 4 tot 11 jaar) hebben geen enkel familielid over. Om specifiek deze kinderen (en daarmee de hele nederzetting) te ondersteunen heb ik bij terugkomst in Nederland een hulpactie opgezet onder de noemer 'Kakandeh Child Care Foundation'. Via donaties konden inmiddels zes stapelbedden met matrassen en muskietennetten geleverd worden (voorheen sliepen deze twaalf kinderen bij elkaar op de kale grond). Binnen enkele weken zullen vier grote tonnen met aanvullende hulpgoederen (zoals kleding, speelgoed, verzorgingsproducten, medicijnen, etc.) worden verscheept. Doel is, dat er iedere vier maanden zo’n hulpzending zal worden georganiseerd.  Het is geweldig, dat onze leerlingen van het Zuider Gymnasium via een sponsorloop een kind elders in nood willen en kunnen helpen. Van het zo opgehaalde geld zullen we o.a. gymschoenen en schooltassen aanschaffen om hiermee de kans te vergroten dat deze kinderen de acht (!) kilometer naar het ‘plaatselijke’ schooltje lopend kunnen afleggen… 

Indien u meer informatie wenst (en/of wellicht donateur zou willen worden), dan kunt u met mij contact opnemen via r.westerkamp@calvijn.nl.