We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Rondleiding bij het ministerie van Buitenlandse Zaken

Een paar weken geleden kregen Dimitri en Rens uit klas 6 van het Zuider Gymnasium de bijzondere kans om een rondleiding te volgen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en dan specifiek bij de Directie Westelijk Halfrond. Ze vertellen zelf meer.

‘Deze kans werd ons aangeboden door BZ-medewerker en voormalig ZG-leerling Lieske de Krijger. Deze rondleiding sprak ons enorm aan, omdat wij allebei van plan zijn een studie te doen die betrekking heeft op openbaar bestuur en internationale organisaties. De rondleiding werd verzorgd door veelal jonge medewerkers, waardoor de rondleiding dynamisch en energiek was. Door deze keuze voor jonge rondleiders was het voor ons ook veel makkelijker om aansluiting met hen te vinden. Wij hebben op deze dag onder anderen gesproken met meerdere medewerkers van de locatie in Den Haag, maar ook met de vice-ambassadeur in Cuba. Doordat de rondleiding gewoon tussen de werkende mensen gegeven werd, konden we echt een goed beeld te vormen van dit ministerie. We hebben deze dag erg leuk gevonden en kijken uit naar de volgende keer!’