We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Kerst op het Zuider Gymnasium

In deze laatste week voor de vakantie vieren we op donderdag en vrijdag graag kerst met onze leerlingen.

Eerst is er donderdagavond het kerstgala voor de bovenbouw. De examenkandidaten starten met een gezamenlijk diner en later sluiten de leerlingen uit klas 4 en 5 aan om er samen een feestelijke avond van te maken.

Vrijdag vieren we kerst met de klassen 1 t/m 3. Dit doen we door gezamenlijk in de klassen te ontbijten en iets goeds te doen voor de mensen om ons heen. In klas 1 gaan de leerlingen tasjes versieren, waar allerlei mooie spullen inkomen voor daklozen in Rotterdam. In klas 2 maken de leerlingen bonbonzakjes voor bejaarden in een verzorgingshuis in Rotterdam-Zuid. Klas 3 gaat enthousiast aan de slag met kaarten voor mensen in buitenlandse gevangenissen van wie de mensenrechten zijn of worden overschreden. Dit project loopt via Amnesty International.