Kerst op het Zuider Gymnasium

In deze laatste week voor de vakantie vieren we op donderdag en vrijdag graag kerst met onze leerlingen.

Eerst is er donderdagavond het kerstgala voor de bovenbouw. De examenkandidaten starten met een gezamenlijk diner en later sluiten de leerlingen uit klas 4 en 5 aan om er samen een feestelijke avond van te maken.

Vrijdag vieren we kerst met de klassen 1 t/m 3. Dit doen we door gezamenlijk in de klassen te ontbijten en iets goeds te doen voor de mensen om ons heen. In klas 1 gaan de leerlingen tasjes versieren, waar allerlei mooie spullen inkomen voor daklozen in Rotterdam. In klas 2 maken de leerlingen bonbonzakjes voor bejaarden in een verzorgingshuis in Rotterdam-Zuid. Klas 3 gaat enthousiast aan de slag met kaarten voor mensen in buitenlandse gevangenissen van wie de mensenrechten zijn of worden overschreden. Dit project loopt via Amnesty International.