Deelname van het Zuider Gymnasium aan de Nationale Sci-Tech Challenge

Stel, het Nederlands elftal is in topvorm en het EK voetbal wordt in 2020 in Rotterdam georganiseerd. Hoe ga je dan alle duizenden toeschouwers naar en in Rotterdam vervoeren? Dat - helaas fictieve - scenario vormde de uitdaging voor tientallen middelbare scholieren tijdens de Nationale Sci-Tech Challenge. Teams van zeven middelbare scholen, waaronder het Zuider Gymnasium, gingen op 29 maart aan de slag met dit vraagstuk. 

De leerlingen vormden met hun team een klein consultancybureau en bedachten een milieuvriendelijk openbaar vervoerssysteem voor de periode van het kampioenschap. Tijdens de challenge werden de teams bijgestaan door experts van ExxonMobil. Aan het einde van de dag presenteerde elk team zijn idee voor een jury. Deze jury beoordeelde de verschillende voorstellen op basis van innovatie, haalbaarheid, technologie, kostenanalyse, creativiteit, kwaliteit en teamwork.

Helaas werd het team van het Zuider Gymnasium niet als winnaar gekozen, maar het was zeker een leuke en uitdagende dag voor alle deelnemers! Graag willen wij Van der Valk Ridderkerk bedanken voor het schenken van de overhemden voor de Nationale Sci-Tech Challenge 2018.