We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Leerlingkring en leerlingraad

Het Zuider Gymnasium is een school in ontwikkeling en vindt het belangrijk om hierbij goed de leerlingen te betrekken. Daarom heeft de school een leerlingkring en een leerlingraad. 

Hoeveel huiswerk krijg je? Kun je met je opmerkingen en vragen bij al je leraren terecht? Wat kan er nog leuker en beter op onze school? Hoe is de sfeer in je klas? Wat moet de kantine verkopen in de pauze? Voor deze en nog veel meer andere onderwerpen hebben we jou nodig in onze leerlingkring. Elke klas heeft één vertegenwoordiger die naar de bijeenkomsten komt. We bespreken daar allerlei zaken en luisteren graag naar jouw mening om samen onze school nog beter te maken!

De leerlingraad bestaat uit zes tot acht leerlingen, waarbij elk leerjaar is vertegenwoordigd. De leerlingraad is een sparringpartner voor de school en denkt mee over zaken als het schoolbeleid, de leerlingtevredenheid en informeert de directie over de uitkomsten van de leerlingkring. Eén van de leerlingen uit deze leerlingraad leidt namelijk ook de bijeenkomsten van de leerlingkring. De leerlingraad komt maandelijks met de rector bijeen.