We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Basisschool

Hier vindt u alle informatie over de Zuider gymnasiumbasisschool, deze pagina wordt geregeld geüpdatet en aangevuld met nieuwe informatie.

Adres

Grift 30, 3075 SB Rotterdam

Telefoon

06-40075244

Schooltijden

9.00-15.15 uur (maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag) en 9.00-12.30 uur (woensdag)

Leerkrachten

Ons team bestaat uit ervaren leerkrachten. Alle leerkrachten hebben expertise op het gebied van hoogbegaafdheid.

Inrichting

De leerlingen volgen les in een eigen vleugel van het Zuider Gymnasium. Zij maken gebruik van een eigen ingang, sanitaire voorzieningen en schoolplein, waar de vo-leerlingen geen gebruik van maken. De vleugel staat in directe verbinding met de vo-afdeling van het Zuider Gymnasium.

Dagindeling

Elke dag wordt begonnen met een leesmoment. Er wordt per leerling bekeken aan welke taken en doelen er in een week gewerkt wordt. In het algemeen geldt dat een dag uit de volgende componenten kan bestaan: -basisschooltaken: basisvakken (compact) en IPC (zaakvakken,wereldburgerschap, taal/woordenschat, muziek, beeldende vorming) -bijzondere basisschoolvakken (gym, groepsactiviteiten, Vooruitwerklablessen) -vo-lessen (één of twee uren per dag op één of enkele dagen per week) -persoonlijke begeleiding (op groeps- en individueel niveau, psycho-educatie).

Aanmeldingen

De aanmelding voor de nieuwe groep 5 is gestart. U kunt bij interesse mailen naar mevrouw M. Mels via mels.zgbs@beatrix-pendrecht.nl. U ontvangt vervolgens een uitnodiging voor een intakegesprek met uw kind.

De groepen 6, 7 en 8 zitten op dit moment vol. Er zijn dan ook geen plekken meer voor beschikbaar.

Aanmeldingscriteria

De aanmeldingscriteria voor de Zuider gymnasiumbasisschool zijn te vinden in de onderstaande schoolgids.

Begeleiding leerkrachten

De leerkrachten worden begeleid door diverse HB-experts en ECHA-specialisten die reeds werkzaam zijn aan het Zuider Gymnasium. Daarbij hebben zij in hun baan ook een ontwikkelruimte om zo samen met de directie te werken aan de verdere invulling van de school en hun persoonlijke ontwikkeling en competenties.

Namens het Zuider Gymnasium is dhr. C.B. Eijsberg, leerjaarcoördinator klas 1 (c.b.eijsberg@zuidergymnasium.nl), betrokken bij de Zuider gymnasiumbasisschool.

Meer informatie m.b.t. het schooljaar 2021-2022

Schoolgids 2021-2022

Jaarplanning 2021-2022