We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Leerling- begeleiding

Een kind dat goed in zijn vel zit, leert ook goed. Het Zuider Gymnasium doet er alles aan om elke leerling de begeleiding te geven die bij hem/haar past. Zowel op het gebied van leren, als in de persoonlijke ontwikkeling en in de omgang met anderen. Op het Zuider Gymnasium hebben wij namelijk oog voor iedere leerling persoonlijk.

De Mentor

Iedere klas heeft een mentor die het eerste aanspreekpunt is voor leerlingen en de ouders. Mentoren begeleiden leerlingen met het leren studeren, huiswerk maken en in de omgang met elkaar. Sommige leerlingen hebben meer begeleiding nodig dan de mentor kan bieden. Dan kunnen we het ondersteuningsteam op de school inschakelen.

Ondersteuningsplan

Alle vormen van zorg en ondersteuning die het Zuider Gymnasium leerlingen biedt, staan beschreven in het zogeheten ondersteuningsplan. Ons uitgangspunt is dat alle leerlingen een goede persoonlijke begeleiding verdienen, zodat leerlingen zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen. Als een leerling een specifieke ondersteuningsbehoefte heeft, gaan we zorgvuldig na of wij die ondersteuning kunnen bieden. Zie ons profiel op de website van Koers VO voor meer informatie hierover.

Anti-pestprotocol

Wij willen dat leerlingen en medewerkers zich veilig voelen op het Zuider Gymnasium. Dat is een basisvoorwaarde om te kunnen groeien en leren. Om pestgedrag te voorkomen hebben we een anti-pestprotocol opgesteld. In dit protocol staat hoe wij omgaan met (digitaal) pestgedrag en welke methoden en activiteiten wij inzetten om pesten te voorkomen.

Sociale media

Sociale media bieden ons een mogelijkheid om te laten zien dat we trots zijn op onze school. Maar verkeerd gebruik kan (soms onbewust) onze leerlingen en medewerkers schaden. Wij hebben een protocol opgesteld voor de omgang met sociale media.