Ons Pregymnasium is weer gestart!

Op donderdag 1 oktober is voor het tiende schooljaar op rij ons Pregymnasium weer van start gegaan. Het Pregymasium is bedoeld voor leerlingen uit groep 8 die op hun basisschool uitdaging missen en hierdoor minder gemotiveerd raken om naar school te gaan.

Al in 2011 werd ons Pregymnasium voor het eerst aangeboden aan een kleine groep leerlingen en sindsdien is het uitgegroeid tot een begrip in Rotterdam-Zuid en omstreken met ieder jaar meer deelnemers. Ook in ‘20-‘21 nemen er gedurende het hele schooljaar meer dan honderd leerlingen deel.

De deelnemers volgen iedere donderdag een uitdagend en innovatief programma vol workshops en lessen. Deze worden gegeven door onze eigen docenten, maar ook door externe workshopgevers van o.a. de Erasmus Universiteit, de Hogeschool Rotterdam en Unilever. Op de startdag was er bijvoorbeeld een workshop Crime Scene Investigation waarbij de leerlingen als een detective echt forensisch onderzoek deden met de microscoop.

Vanaf april biedt het Pregymnasium bovendien de Sprintklas, waarin de leerlingen een middelbareschoolvak kiezen en hierin al echte lessen volgen. Sprintklassers kunnen zo al eerder dan anderen voelen hoe het is om brugklasleerling te zijn. Ook kunnen ze na hun start op het Zuider Gymnasium het gekozen vak versneld doorlopen en afronden.

Door het Pregymnasium kiezen veel leerlingen het Zuider Gymnasium als hun middelbare school, bijvoorbeeld de huidige derdeklassers Malena en Yanira. Zij vertellen zelf wat het Pregymnasium voor hen heeft betekend:

• Malena: ‘Door de Sprintklas wiskunde heb ik gelijk kunnen versnellen op de middelbare school! Het Pregymnasium gaf een enorm goed beeld van de middelbare school, zo werd ik in groep 8 hier al goed op voorbereid.’
  • Yanira: ‘Bij het Pregymnasium heb ik veel uitdaging in de lessen gevonden, bijvoorbeeld bij de lessen architectuur en de trip naar de Erasmus Universiteit!’

Kijk hier voor meer informatie over het Pregymnasium.