Nogmaals complimenten van de Onderwijsinspectie!

Het kan niet op! Na de succesvolle beoordeling van het Zuider Gymnasium in september hebben we in oktober opnieuw complimenten van de Onderwijsinspectie mogen ontvangen. Toen is namelijk ook onze eigen basisschool, de Zuider gymnasiumbasisschool (ZGBS), door de inspectie bezocht in het kader van het themaonderzoek naar de twaalf scholen die in Nederland 10-14-onderwijs bieden.

Binnen 10-14-onderwijs worden leerlingen door een team van docenten in een doorlopende leerlijn begeleid bij de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.

Met veel trots hebben de teams van de ZGBS en het Zuider Gymnasium complimenten in ontvangst mogen nemen over de school. Zowel op de ZGBS als op het Zuider Gymnasium ziet de inspectie hoe voor de specifieke doelgroep hoogbegaafde leerlingen kansengelijkheid wordt bevorderd door het bieden van 10-14-onderwijs. De meerwaarde voor onze beide scholen, maar ook voor Rotterdam-Zuid werd onderschreven, gezien en waargenomen in de gesprekken met leerlingen en docenten van de ZGBS en het Zuider Gymnasium.

Onder de betrokken docenten, staf- en directieleden is na het bezoek en het positieve oordeel de wens uitgesproken om in de (nabije) toekomst nog meer te gaan samenwerken, wat ook zeker zal gebeuren!

goed-002.jpg#asset:10332