Examenworkshops Klassieke talen

Op donderdag 14 maart heeft klas 6 een bezoek gebracht aan het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Het doel van de excursie was om de examenpensa van de vakken Grieks en Latijn eens op een heel andere manier te bekijken.

In het museum zijn onze examenkandidaten aan de slag gegaan met verschillende opdrachten, waarbij ze een stukje van het examenpensum moesten verbinden met een object uit het museum én met iets uit de moderne tijd. Er is dus goed geoefend voor de actualisatievraag, die altijd in het eindexamen zit.

De leerlingen met Grieks in hun pakket hadden helemaal een bijzondere dag, want zij mochten ’s middags ook nog naar het Papyrologisch Instituut. Hierbij sloten ook de vijfdeklassers met Grieks aan. Na een mooie inleiding over papyrologie van professor Hoogendijk, mochten de leerlingen werken met papyri van soms meer dan 2000 jaar oud! Het was fascinerend om te zien hoe heel kleine en kwetsbare stukjes papyrus ons, mensen uit de ‘snelle’ tijd, nog steeds weten te boeien!