We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Van Zuider ziekenhuis naar Zuider Gymnasium

Het Zuider Gymnasium is medio 2018 gevestigd in het monumentale poortgebouw van het voormalige Zuiderziekenhuis in Rotterdam.

Totdat het gebouw gereed is blijft het gymnasium ondergebracht bij Calvijn Vreewijk aan de Grift. Op Rotterdam Zuid zijn genoeg leerlingen om een categoraal gymnasium te vullen. Het worden er zo’n 400 tot 600, naar verwachting. Het Zuider Gymnasium groeit vooral omdat de school zich onderscheidt met een profiel dat specifiek aansluit bij hoogbegaafden en vanwege het persoonlijke, kleinschalige karakter.