We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Nieuwe leerling

Op het Zuider Gymnasium haal je het beste uit jezelf

Vond je het op de basisschool vaak saai, omdat de lessen voor jou te makkelijk waren of te langzaam gingen? Ben je op zoek naar meer uitdaging, zodat je het beste uit jezelf kunt halen? Dan past het Zuider Gymnasium goed bij jou! Je zit bij ons in een klas samen met andere getalenteerde leerlingen en krijgt les op hoog niveau. Voor veel leerlingen biedt dit al de uitdaging die ze zoeken, maar er is ook heel veel mogelijk naast het lesprogramma. Zo volgen sommige leerlingen extra vakken en kun je meedoen aan bepaalde modules of projecten. Eerder eindexamen doen kan bij ons ook, je doet dan bijvoorbeeld voor een bepaald vak al eindexamen in de vijfde klas. In het eindexamenjaar houd je dan tijd over voor vakken die je lastig vindt, extra verdieping of proefstuderen aan de universiteit.

Begeleiding van leerlingen vinden wij heel belangrijk. Ben je bijvoorbeeld slim, maar vind je schoolwerk nog maar lastig? Dan ben je zeker niet de enige. Vanaf je start in de brugklas helpen we je te ontdekken hoe je je huiswerk het beste kunt plannen, maken en leren. Ook vinden we het heel belangrijk dat je lekker in je vel zit op school. Daarom heb je een mentor die jou en je klas begeleidt. Daarnaast kun je altijd terecht bij je leerjaarcoördinator, een van je docenten of de andere begeleiders op onze school.

Nog meer informatie vind je bij de onderstaande onderwerpen en ook in onze brochure.