We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Masterclass

Sommige hoogbegaafde en slimme kinderen hebben extra begeleiding nodig, bijvoorbeeld om beter te leren plannen en organiseren of om beter te leren samenwerken. Ook is het belangrijk om erachter te komen welke leerroute zij nodig hebben om het beste uit zichzelf te halen. In onze speciale masterclass leren ze dat. Door deze klassen kleiner te houden hebben zowel docenten als mentoren meer ruimte voor individuele aandacht.

Slechts een klein deel van de bevolking is meer- of hoogbegaafd. Soms vallen leerlingen daardoor buiten de groep of voelen zich ‘eenzaam en onbegrepen’. Op de basisschool wordt hun niet altijd voldoende uitdaging geboden. In onze masterclass krijgen deze leerlingen wél de begeleiding die zij nodig hebben.

De masterclass bestaat niet alleen uit hoogbegaafde leerlingen, maar ook uit andere slimme gymnasiasten. Behalve een evenwichtige verdeling van jongens en meisjes per klas, wordt bij het vormen van de klassen ook gekeken welke leerlingen het beste bij elkaar in een groep passen, bijvoorbeeld qua leeftijd, persoonlijkheid, zorgbehoefte en sterke/zwakke punten. We vinden het namelijk heel belangrijk dat de klas een veilige, stimulerende omgeving is waarin leerlingen het beste van zichzelf kunnen en durven laten zien. Onze docenten besteden extra aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling en dagen de leerlingen uit om hun talenten verder te ontwikkelen.