Gezonde kantine

Zuider Gymnasium voldoet aan de voorschriften van de gezonde schoolkantines. Dat blijkt uit het predicaat ‘goud’ in de vorm van de gouden Schoolkantine Schaal die door het Voedingscentrum is uitgereikt.

Wij vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in de kantine en in de automaten gezond is. Een omgeving waar gezond eten gemakkelijk is, draagt bij aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leerlingen. Om deze reden werken we op onze school volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We maken hiermee de gezonde keuze tot een aantrekkelijke keuze.

Binnen de verschillende aangeboden productgroepen (zoals dranken, brood, zuivel, etc.) biedt onze kantine minstens één betere keuze aan. Dit geldt voor het uitgestalde aanbod én voor het aanbod in de automaten. Wat deze Betere keuzes zijn, is gedefinieerd door het Voedingscentrum. Daarnaast liggen er op opvallende plaatsen, zoals in de automaten en bij de kassa, betere keuzes. Ook is in onze Gezonde Schoolkantine altijd water beschikbaar, zowel bij het uitgestalde aanbod als in de automaten.

Wij werken structureel aan een Gezonde Kantine en om aan de richtlijnen te blijven voldoen, brengen wij ieder jaar het aanbod van de kantine in kaart met de Kantinescan en wordt de uitkomst hiervan aan de directie van de school gerapporteerd.