Aanmelden en toelating

Met een vwo-advies van je basisschool kun je je aanmelden op het Zuider Gymnasium. Er is ook een aparte brugklas voor atheneumleerlingen. De inschrijvingsperiode voor het schooljaar 2021-2022 zal plaatsvinden in het voorjaar van 2021.

De OverstapRoute

We volgen bij de aanmelding en toelating De OverstapRoute, deze is hier te vinden. In De OverstapRoute staat wat er van de basisschool, de middelbare school en van ouders wordt verwacht. In de speciaal daarvoor gemaakte OverstapRouteKaarten zijn in één oogopslag de stappen te zien die nodig zijn voor aanmelding.

Als er zich meer leerlingen aanmelden dan dat er plaatsen zijn in onze brugklassen, hebben leerlingen die het pregymnasium van onze school met goed gevolg hebben doorlopen, voorrang. Ook de leerlingen van onze Zuider gymnasiumbasisschool hebben in dat geval voorrang.

Ondersteuningsbehoefte

Als je een specifieke ondersteuningsbehoefte hebt, wordt goed gekeken of we aan de zorgplicht kunnen voldoen. De afweging en beslissing hierover worden per leerling gemaakt, dus ook hierbij leveren we maatwerk.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met dhr. C.B. Eijsberg, leerjaarcoördinator klas 1 (c.b.eijsberg@calvijn.nl).