We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Aanmelden en toelating

Met een vwo-advies van je basisschool kun je je aanmelden op het Zuider Gymnasium. In bijzondere gevallen worden leerlingen met een lager advies aangenomen. Dat gebeurt altijd na intensief contact met de basisschool, ouders en de leerling zelf. We hebben ook een brugklas voor atheneumleerlingen. 

Inschrijving

Vanaf maandag 21 februari t/m vrijdag 18 maart 2022 kunnen nieuwe leerlingen zich digitaal inschrijven op onze school. Je ouders mailen hiervoor naar aanmelden@zuidergymnasium.nl en sturen de volgende zaken mee:

  • Adviesformulier van de basisschool. Voor leerlingen uit de regio Rotterdam bevat dit formulier de unieke inschrijfcode van de leerling;
  • Telefoonnummer met datum/tijd van voorkeur voor het inschrijfgesprek.

Tijdens de voorjaarsvakantie (26 februari t/m 6 maart 2022) is het uiteraard ook mogelijk om te mailen voor inschrijving. Deze mails worden vanaf maandag 7 maart weer verwerkt en beantwoord.

De OverstapRoute

We volgen bij de aanmelding en toelating De OverstapRoute, deze is hier te vinden. In De OverstapRoute staat wat er van de basisschool, de middelbare school en van ouders wordt verwacht. In de speciaal daarvoor gemaakte OverstapRouteKaarten zijn in één oogopslag de stappen te zien die nodig zijn voor aanmelding.

Als er zich meer leerlingen aanmelden dan dat er plaatsen zijn in onze brugklassen, hebben leerlingen die het Pregymnasium van onze school met goed gevolg hebben doorlopen, voorrang. Ook de leerlingen van onze Zuider gymnasiumbasisschool hebben in dat geval voorrang.

Ondersteuningsbehoefte

Als je een specifieke ondersteuningsbehoefte hebt, wordt goed gekeken of we aan de zorgplicht kunnen voldoen. De afweging en beslissing hierover worden per leerling gemaakt, dus ook hierbij leveren we maatwerk.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met dhr. C.B. Eijsberg, leerjaarcoördinator klas 1 (c.b.eijsberg@zuidergymnasium.nl).